Follow us
  >  Vesti   >  Obavezna registracija kompanija na portalu eUprave

Obavezna registracija kompanija na portalu eUprave

Obavezna registracija kompanija na portalu eUprave

Poslednje izmene Zakona o privrednim društvima stupile su na snagu 27. novembra 2021. godine. Međutim, određene odredbe ovog zakona stupaju na snagu u kasnijem periodu, a jedna od tih odredbi se odnosi na obavezu privrednih subjekata da se registruju kao korisnici usluga elektrosnke uprave, koja stupa na snagu, sledeće nedelje, odnosno: 27. maja 2023. godine.

 

Gde treba da se registruju kompanije?

 

Potrebno je da se privredni subjekti registruju na portalu eUprave kao korisnici usluga elektrosnke uprave. Portalu je moguće pristupiti klikom ovde.

 

Zašto je to važno?

 

Ova obaveza je doneta radi usklađivanja Zakona o privrednim društvima sa Zakonom o elektronskoj upravi. Izmene i dopune Zakona o privrednim društvima donose tako dodatak članu 21. Zakona, koji sada predviđa da kompanija, pored obavezne registracije e-mail adrese, bude takođe registrovana na portalu elektronske uprave.

Prema članu 40. Zakona o elektronskoj upravi, organ javne uprave je obavezan da stranci dostavi akt u obliku elektronskog dokumenta putem elektronskog puta, dok korisniku usluga elektronske uprave elektronsku dostavu vrši u Jedinstveni elektronski sandučić, osim ako drugačije nije posebno propisano zakonom.

 

Očekuje se da će ova novina ubrzati dostavljanje rešenja i odluka organa uprave, kao i podnošenja zahteva.

 

Za pomoć i dodatna pitanja u vezi sa registracijom na portalu eUprave možete nas kontaktirati putem kontakt forme ili slanjem upita na e-mail adresu: office@mlaw.rs kao i na broj telefona: 062 334 504

 

Obavezna registracija kompanija na portalu eUprave

Postavite Komentar