Follow us
  >  Događaji   >  Održan sastanak na temu poslovanja u SR Nemačkoj po osnovu ugovora o detašmanu

Održan sastanak na temu poslovanja u SR Nemačkoj po osnovu ugovora o detašmanu

Održan sastanak na temu poslovanja u SR Nemačkoj po osnovu ugovora o detašmanu

Sastanak održan u Privrednoj komori Srbije sa Saveznom agencijom za rad iz Štutgarta doneo je  nova saznanja o poslovanju u SR Nemačkoj po osnovu ugovora o detašmanu i otvorio pitanja u vezi sa proširenjem istog.

 

Učesnici su se okupili juče u prostorijama Privredne komore Srbije kako bi prisustvovali sastanku posvećenom vitalnoj temi poslovanja u SR Nemačkoj po osnovu ugovora o detašmanu. Savezna agencija za rad iz Štutgarta bila je glavni učesnik ovog značajnog skupa koji je privukao pažnju privrednika, ali pravnih stručnjaka. Kolega Stevan Rakić, iz naše advokatske kancelarije Momčilović, predstavljao je našu kancelariju zajedno sa našim klijentima i uzeo aktivno učešće po pitanjima poslovanja na međunarodnom tržištu. Sastanak je bio prilika za razmenu mišljenja i sagledavanje aktuelnih pitanja poslovanja po osnovu detašmana.

 

Tokom trajanja sastanka, fokus je bio na analizi trendova i pravnih aspekata poslovanja u SR Nemačkoj, istražujući mogućnosti za eventualne izmene i proširenja. Diskutovane su strategije koje bi mogle unaprediti poslovanje kompanija i pojedinaca koji posluju na osnovu ugovora o detašmanu. Zaključak je da je Savezna agencija koja je nadležna za izdavanje dozvole poprilično nefleksibila kada je reč o zalaganju za eventualne novitete, a restriktivna u pogledu tumačenja sporazuma. Sastanak je obeležio konstruktivan dijalog između učesnika, pružajući dragocen uvid u aktuelna pitanja poslovanja na međunarodnom tržištu.

 

Za više informacija o ugovoru o detašmanu i podršci u poslovanju u inostranstvu možete se obratiti našoj kancelariji slanjem upita na e-mail adresu: office@mlaw.rs ili nas kontaktirati putem kontakt forme.

 

Postavite Komentar