Follow us
  >  Događaji   >  Učešće na formiranju Odbora za automobilsku industriju i mobilnost AHK

Učešće na formiranju Odbora za automobilsku industriju i mobilnost AHK

Odbor za automobilsku industriju i mobilnost

Advokatska kancelarije Momčilović je prošle nedelje učestvovala na prvom sastanku Odbora za automobilsku industriju i mobilnost Nemačko-Srpske privredne komore. Kako je predmet našeg interesovanja i specijalizacije i transportno pravo, podržavamo aktivnosti Nemačko-Srpske privredne komore i napore uložene u dalje unapređenje automobilske industrije u Srbiji.

 

Smatramo da osnivanje ovog Odbora predstavlja važnu prekretnicu u našem zajedničkom zalaganju za oblikovanje budućnosti sektora automobilske industrije i pejzaža mobilnosti. Iz iskustva u radu sa klijentima iz inostranstva iz ovog sektora prepoznali smo značaj i neophodnost razvoja ove industrije u Srbiji.

 

Osnivanje ovog Odbora svedoči o našem prepoznavanju dinamičnih izazova i mogućnosti koje nas očekuju. U eri obeleženoj brzim tehnološkim napretkom, ekološkom osvešćenošću i evolucijom očekivanja potrošača, automobilska industrija se nalazi na raskrsnici transformacije. Naša odgovornost nije samo prilagođavanje, već vođenje, kreiranje kursa koji se poklapa sa principima inovacija, održivosti i inkluzivnosti.

 

Na Odboru je istaknuto da pored e-mobilnosti ili vozila na alternativna goriva, postoji potreba za razvojem pametne infrastrukture, kao i za promocijom javnog prevoza.

 

„Odbori su srce svake poslovne asocijacije ili komore!“, rekao je Aleksandar Markus, izvršni član Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore. Osim aktivnog učešća u radu ovog odbora, naša kancelarija je aktivna i u Pravnom odboru, kao i u Odboru za digitalizaciju Nemačko-srpske privredne komore.

Odbor za automobilsku industriju i mobilnost

Postavite Komentar