Follow us
  >  Događaji   >  Arbitraža, advokatura i Legal Tech
Arbitraža Srbija

Arbitraža, advokatura i Legal Tech

Arbitraža, advokatura i Legal Tech

 

Advokatska kancelarija Momčilović – M.Law je i ove godine učestvovala na seminaru u organizaciji Deutsch-Serbische Wirtschaftskammer (AHK Serbien) / Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) u saradnji sa Deutsche Stiftung für internationale rechtliche Zusammenarbeit e.V. / Nemačkom fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) i Deutsche Institution für Schiedsgerichtsbarkeit e.V. (DIS) German Arbitration Institute/ Nemačkom arbitražnom institucijom (DIS), a učešće na seminaru ispred naše kancelarije uzeli su advokati Radoš Šimić i Valentina Momcilovic LL.M.

 

Tema ovogodišnjeg seminara, održanog 01.12.2022. je bila „Kako Legal Tech menja pregovore za zaključenje ugovora, rešavanje sporova i arbitražno rešavanje sporova“, sa osvrtom na upotrebu softvera i automatizaciju procesa rada advokatskih kancelarija i pravnih timova u kompanijama.

 

Poseban akcenat je stavljen na razvoj softvera i AI i njihov potencijal da prestignu pravnu logiku i intuiciju. Jasni su zaključci da nagli razvoj tehnologija utiče na pravne poslove, ali je zbog dinamike teško davati konačna predviđanja na duži rok. Poredeći tendencije u zapadno-evropskim državama, nesporno je da će upotreba AI i kod nas biti sve učestalija u pravosuđu, advokaturi, ali i drugim oblastima rada pravnika.

 

Neke od interesantnih tema su svakako i predviđanja kako će Legal Tech transformisati način rada arbitraže, advokatskih kancelarija i pravnih odeljenja kompanija, analiza da li nova tehnologija povlači opasnosti ili/i mogućnosti, te kako se stručnjaci i organizacije mogu pripremiti za ove promene danas.

 

Arbitraža Srbija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prilog na našem LinkedIn profilu: Legal Tech

Postavite Komentar