Follow us
  >  Vesti   >  Povećana taksa za otpust iz državljanstva

Povećana taksa za otpust iz državljanstva

Povećana taksa za otpust iz državljanstva

Izmene Zakona o republičkim administrativnim taksama Republike Srbije su donele povećanje taksi za određene upravne postupke. Ove izmene se prinenjuju od jula 2023. godine.

 

Pomenute izmene obuhvataju i povećanu taksu za otpust iz državljanstva Republike Srbije, tako da za sve postupke otpusta iz državljanstva u kojima Rešenje o otpustu bude doneto tokom jula 2023. godine i kasnije plaćaće se taksa u iznosu od 40.090,00 RSD (oko 345,00 EUR) u skladu sa terifnikom br. 39.

 

Napomena: Ukoliko je postupak pokenut pre zakonskih izmena, potrebno je izvršiti doplatu takse u visini koja je jednaka razlici između prethodne takse i nove takse.

 

Da li postoji promena takse kada je u pitanju otpust iz državljanstva za celu porodicu?

 

Kao i do sada, za rešenje koje se odnosi na istovremeni prestanak državljanstva članova porodice (supružnika, maloletnog deteta, nezaposlenog deteta do navršenih 26. godina života) plaća se propisana taksa za jedno rešenje, odnosno jedinstavena taksa u visini od 40.090,00 RSD.

Uplatnicu je moguće generisatu preko portala ePlati.

 

Za sva dodatna pitanja u vezi sa državljanstvom Republike Srbije možete koktaktirati naš advokatski tim putem kontakt forme ili slanjem upita na e-mail adresu: office@mlaw.rs

 

Povećana taksa za otpust

 

Postavite Komentar